Wie zijn wij

DialyseCentrum Hardenberg bestaat sinds september 2011 en is opgericht om buiten de muren van het ziekenhuis in een huiselijke sfeer hoogwaardige zorg te bieden aan cliënten met acuut en chronisch nierfalen. Wij bieden de mogelijkheid tot peritoneaaldialyse (PD) en hemodialyse (HD) waarbij de cliënt de mogelijkheid heeft de peritoneaaldialyse thuis uit te voeren.

Door de directe samenwerking met Saxenburgh Medisch Centrum aan de overkant van de weg, is deze hoogwaardige zorg gegarandeerd.

Bij DialyseCentrum Hardenberg ligt de focus specifiek op de individuele behoeften van de cliënt en het zo prettig mogelijk laten verlopen van de behandeling. Om de huiselijke sfeer te bevorderen dragen onze medewerkers herkenbare maar toegankelijke kleding. Vanwege het grote belang van goede voeding voor een dialysecliënt, bieden wij ruime keuze uit tussendoortjes en kan men tijdens de behandeling een broodmaaltijd of warme maaltijd nuttigen. Familie en vriendelijk zijn van harte welkom een kopje koffie mee te drinken.

Het Dialyse Centrum Hardenberg is onderdeel van de Saxenburgh

Goede zorg

Binnen het DialyseCentrum Hardenberg werkt een team van dialyseverpleegkundigen, hospitality, diëtiste, maatschappelijk werk en secretaresse samen met de nefrologen van het Saxenburgh Medisch Centrum Hardenberg.
Twee dagen per week is een nefroloog aanwezig. Indien nodig is het Saxenburgh Medisch Centrum goed bereikbaar en dichtbij.

Sinds 2015 is ons centrum HKZ gecertificeerd. Dit betekent dat wij aan de landelijke kwaliteitseisen voldoen.

Vanwege onze focus op preventie, het uitstellen of mogelijk voorkomen van dialyse, kennen wij een uitgebreide predialysefase waarbij de cliënt multidisciplinair wordt begeleid op het gebied van voeding, gebruik van medicatie en welbevinden. Ook bieden wij inzicht en begeleiding in de eventuele behandelmogelijkheden. Daarnaast zijn wij in samenwerking met het UMCG nauw betrokken bij het bespreekbaar maken van vooral heartbeating tijdens de predialysefase en tijdens de dialysefase. Ook kunnen we een rol spelen bij advies over non-heartbeating tijdens de dialyse.