Beterdichtbij app

Voor of na een ziekenhuisafspraak zitten patiënten vaak met allerlei vragen. Nu kunnen inwoners uit de omgeving op ieder moment een vraag stellen via de gratis app BeterDichtbij. Deze vraag kan gaan over een afspraak of parkeren maar ook over ziekte of gezondheid.

BeterDichtbij is een initiatief van de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ), een vereniging van 33 algemene ziekenhuizen verspreid over heel Nederland. Deze ziekenhuizen geven u zorg dichtbij, in uw eigen regio, en waarbij de menselijke maat vanzelfsprekend is.

Ben je patiënt bij één van de deelnemende specialismen, dan kan je worden uitgenodigd om direct met de arts te appen. “Dankzij BeterDichtbij kunnen we onze vertrouwde, regionale zorg nu ook digitaal aanbieden.” aldus Bestuurder Henri Janssen. De BeterDichtbij app kan ook worden gebruikt voor praktische vragen aan het ziekenhuis, bijvoorbeeld over een afspraak of parkeren. De app is vanaf oktober voor iedereen in de regio van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis gratis te downloaden en te gebruiken voor praktische vragen aan het ziekenhuis. Op zeer kort termijn kunnen ook patiënten van o.a. Cardiologie worden uitgenodigd om direct met de eigen arts te appen. Zij kunnen bijvoorbeeld persoonlijke vragen stellen en onderzoeksuitslagen van het ziekenhuis op hun telefoon ontvangen met BeterDichtbij.