Voorlichtingsbijeenkomst huidkanker

Huidkanker is één van de meest voorkomende huidziekten in Nederland. Eén op de vijf Nederlanders krijgt huidkanker, per jaar treft het 45.000 Nederlanders. Huidkanker is goed te voorkomen.

Doordat we met z’n allen steeds ouder worden en meer zonnige vakantiebestemmingen bezoeken of door werk of hobby veel in de zon zijn, staan we langer blootgesteld aan de schadelijke UV-stralen. Mede daardoor neemt het aantal mensen in Nederland met kanker in de huid ieder jaar toe. Tussen 2001 en 2011 verdubbelde het aantal mensen dat jaarlijks de diagnose huidkanker kreeg.

Eén op de vijf Nederlanders krijgt huidkanker
Laat u voorlichten als uw huid u lief is.

Met de zomer en zon in aantocht biedt Saxenburgh als medisch en zorgnetwerk in de regio Hardenberg, Ommen en Coevorden inwoners voorlichting om huidkanker te voorkomen. 

Dermatoloog dr. Tineke van Dalen geeft samen met Erik van den Berg, huisarts in Ommen en voorzitter van het Vechtgenotenhuis. een voorlichting over de soorten huidkanker, risicofactoren, behandelmogelijkheden en preventie op maandag 3 juni van 20.00-22.00 uur in het Vechtgenotenhuis in Ommen. Adres: Beerzerweg 5d Ommen.