28 juni 2021

Binnen Saxenburgh geldt nog steeds het dragen van een mondneusmasker.

In alle openbare binnenruimtes wordt een medisch mondneusmasker gedragen door zowel patiënten en begeleiders, bezoekers als ook door medewerkers.

Binnen Saxenburgh geldt nog steeds het dragen van een mondneusmasker

Het kabinet heeft besloten dat de mondkapjesplicht in openbare binnenruimtes (behalve in geval van openbaar vervoer, en vliegtuigen) per zaterdag jongsleden- 26 juni 2021, komt te vervallen.
In alle openbare binnenruimtes moet nog steeds de 1,5 meter afstand van anderen worden gehouden.

Zorginstellingen bepalen noodzaak zelf
In de ‘Stand van zakenbrief COVID-19: van 18 juni 2021 van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal, wordt expliciet aangegeven dat voor zorglocaties, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, instellingen voor gehandicaptenzorg en huisartsenpraktijken, blijft gelden dat zij zelf bepalen of het dragen van mondkapjes wel of niet noodzakelijk is.

Binnen Saxenburgh wordt er voorlopig nog wel een mondneusmasker gedragen.
Uit oogpunt van eenheid van beleid, is het de wens dat het dragen van het preventief medisch mondneusmasker in de ziekenhuizen gelijk is aan de situatie binnen de langdurige zorg en huisartsenzorg. Op dit moment wordt er gewerkt aan verdere richtlijnen.In afwachting van deze nieuwe richtlijnen blijft het dragen van een mondneusmasker in Saxenburgh dus gehandhaafd.

Dat wil zeggen, dat in alle openbare binnenruimtes een medisch mondneusmasker wordt gedragen door zowel patiënten, begeleiders en bezoekers alsook door medewerkers, vanaf 13 jaar.