27 september 2021

Coronamaatregelen Saxenburgh Medisch Centrum per 27 september 2021

Zaterdag 25 september zijn de landelijke versoepelingen in onze samenleving doorgevoerd. Ook in het Saxenburgh Medisch Centrum vinden versoepelingen van de coronamaatregelen plaats.

Met ingang van zaterdag 25 september 2021 zijn landelijke versoepelingen in de samenleving doorgevoerd met betrekking tot de coronamaatregelen. Wat het effect daarvan is op de mate waarin Sars-CoV-2 voorkomt in de samenleving is niet te voorspellen. Een toename van besmettingen is een reëel scenario.

Daarom is het belangrijk om binnen de zorginstelling terughoudend te zijn met het afschalen van coronamaatregelen. Deze maatregelen zijn bedoeld om onze patiënten, cliënten en medewerkers te beschermen. Om een aantal maatregelen te kunnen versoepelen, is het belangrijk dat de basismaatregelen zorgvuldig en correct worden toegepast.

Basismaatregelen

De basismaatregelen blijven gedurende de afschaling van kracht:

  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
  • Hou 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondneusmasker indien u geen 1,5 meter afstand kunt houden.
  • Heeft u klachten die passen bij corona? Blijf thuis en laat u testen.

Mondneusmasker niet meer verplicht

Alle patiënten en bezoekers hoeven geen mondneusmaskers meer te dragen. Draag een mondneusmasker indien u geen 1,5 meter afstand kunt houden.
Wij blijven alert op het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, daarom blijven wij u vooralsnog vragen om de 1,5 meter afstand te bewaren.

Bezoek

Bij bezoek maximaal 2 bezoekers per keer.

Restaurant

In het restaurant van het Saxenburgh Medisch Centrum geldt ook de 1,5 meter afstand en niet meer dan 1 persoon per 2 vierkante meter vloeroppervlakte.

Download hier de huisregels >