22 oktober 2021

Revalidatiezorg “… Kijk vooruit zoals het kan worden en werk daaraan”

Saxenburgh Aleida Kramer is al jaren een vertrouwde naam in Coevorden en omstreken. In en nabij dit woonzorgcentrum bieden wij verschillende vormen van zorg. U kunt hier terecht voor dagbesteding (lichamelijke beperkingen of geheugenproblematiek), revalidatiezorg of wonen met zorg (psycho-geriatrie). Ook vindt u hier een wijksteunpunt, waar u binnen kunt lopen voor een kop koffie, maaltijd of activiteit. Aan het woord is Marion Lambooij. Zij verbleef twee maanden op de revalidatieafdeling.

Begin september spraken wij met mevrouw Lambooij (77) in Drogteropslagen. Ze is dan drie weken thuis, na een verblijf van twee maanden op de revalidatieafdeling in Saxenburgh Aleida Kramer, Coevorden.

Mevrouw Lambooij woont alleen met haar hond en katten in een verbouwde boerderij. Na een eerdere beenamputatie maakt ze gebruik van een rolstoel. Boodschappen doet ze met haar scootmobiel. En daar ging het in juni mis.  Ze ging staan in haar scootmobiel om ergens bij te kunnen, verloor haar evenwicht, met als gevolg een flinke buiteling en een gebroken schouder. De ambulance bracht haar naar de Spoedeisende Hulp in het Saxenburgh Medisch Centrum. Een opname volgde, omdat mevrouw 24 uur per dag hulp nodig had. Naar huis met thuiszorg was daarom geen optie. Het ziekenhuis regelde zo snel mogelijk een revalidatieplek en zo kwam ze in Aleida Kramer.

“Ik heb hier intensieve zorg gehad, ik kon zelf niks. Ze hielpen mij uit bed, wassen en aankleden. Na zes weken therapie mocht ik mijn arm belasten en kon ik zelf steeds meer.” Ontbijten deed ze eerst op bed. Toen ze wat meer kon, ook in de huiskamer op de afdeling. Ze was een vaste gast van het wijksteunpunt van Aleida Kramer. Ze koos ervoor om daar regelmatig een hapje te eten. “Ze hebben daar heerlijke soep, uitsmijter, broodje kroket of tosti. De vrijwilligster vroeg al aan mij, welke soep vind je lekker, dan maak ik die voor je klaar.” Mevrouw houdt wel van wat reuring. Met haar bezoek ging ze dan ook geregeld naar de markt of een terrasje pikken in de stad.

Ze is vol lof over de zorg . “Ze nemen de tijd om met je te kletsen, het zijn allemaal lieve mensen, ook de kapster, pedicure en de vrijwilligers. Ze hadden zoveel geduld met mij. Een dikke pluim.”
Inmiddels is mevrouw al weer enkele weken thuis en volgt ze van daaruit fysiotherapie. Ze prijst zich gelukkig met betrokken buren, die even langskomen voor een praatje en zo nodig een helpende hand.
Haar wijze raad: “Kijk niet om zoals het was, maar kijk vooruit zoals het kan worden en werk daaraan.”

Meer revalidatie

Onze specifieke expertise zetten wij in voor cliënten die wonen bij Saxenburgh, maar ook voor mensen die zelfstandig thuis wonen. Revalidatiezorg kan behalve in Aleida Kramer, ook plaatsvinden in de RevalidatieUnit op het terrein van Clara Feyoena Heem, in het Saxenburgh Medisch Centrum, binnen de ouderenzorglocaties van Saxenburgh of bij een specialist.

Op zoek naar een passende zorgoplossing?
Bent u op zoek naar gestructureerde dagbesteding, een tijdelijke plek om te herstellen na een ziekenhuisopname of een prettige woonomgeving met zorg, met het gevoel van thuis?

Onze deskundige medewerkers zoeken graag samen met u naar een oplossing die het beste bij u past! Bel of mail met zorgcontact, T. 0523-276670, E. zorgcontact@sxb.nl.

Ook elders in de regio vindt u onze woonzorglocaties en bieden wij naast WLZ-zorg (Wet Langdurige Zorg), ook dagbesteding, revalidatie-, ziekenhuis- en thuiszorg aan. 

Lees hier het verhaal van Willy Strijker over dagbesteding in Coevorden. Binnenkort verwacht: Het verhaal van meneer Van der Meulen over wonen met zorg in Saxenburgh Aleida Kramer.