11 februari 2016

Even voorstellen…

Anne (A.M.) Wennemers, reumatoloog

Anne Wennemers (33) is geboren en getogen in Nijverdal. Met partner en drie kinderen woont ze in Elst, maar verwacht in de loop van dit jaar te verhuizen naar haar geboorteplaats.
Ze heeft geneeskunde gestudeerd in Nijmegen. Haar specialisatie tot reumatoloog volgde ze in het Radboud UMC en de Sint Maartenskliniek en rondde ze af in augustus 2015. In oktober is ze aan de slag gegaan als waarneemster bij de Saxenburgh Groep. Haar interesse binnen het vakgebied gaat specifiek uit naar kinderreumatologie, systeemziekten en echografie van het bewegingsapparaat.

De komst van de nieuwe reumatoloog betekent uitbreiding van de vakgroep. Anne Wennemers is aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag. “We hebben de wachtlijst kunnen wegwerken, heel fijn,” zegt Anne.“De gemoedelijke sfeer, goede samenwerking en het laagdrempelig overleg met collega medisch specialisten en huisartsen bevallen mij goed.” 

Naast haar werk als reumatoloog is Anne Wennemers sinds 2004 betrokken bij de KNMG (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij ter bevordering der Geneeskunst) als districtsbestuurslid Groot Gelre. Dit jaar  stapt ze over naar het district Twente en Zwolle. “Ik zet me graag in om de regionale samenwerking tussen artsen uit verschillende specialisaties en eerste en tweede lijn te bevorderen. Daarnaast vind ik het fijn om betrokken te zijn bij de ontwikkelingen in de gezondheidszorg in Nederland in de breedste zin van het woord. Samen met mijn collega’s van de vakgroep reumatologie wil ik toegankelijke en persoonlijke zorg bieden voor patiënten met pijnklachten in het bewegingsapparaat en systematische auto-immuunziekten. Er is al veel veranderd in de gezondheidszorg en dat zal de komende jaren nog wel doorgaan. Samen met patiënten en collega’s binnen en buiten de Saxenburgh Groep ga ik de uitdaging graag aan om de patiëntenzorg in deze regio nòg beter te maken, in dit veranderende zorglandschap.”