31 maart 2016

Saxenburgh Groep roept zorgmedewerkers op voor Vitaal Vechtdal Zorgloop

Als het aan de organisatoren van de Saxenburgh Groep ligt, gaan ook dit jaar weer vele zorgmedewerkers van start in de Vitaal Vechtdal Zorgloop. Deze loop sluit aan bij de Vrieling Hardenberg Cityrun, die in samenwerking met Atletiekvereniging Spurt ’88 op 22 april a.s. in Hardenberg wordt gehouden.

Voor de derde keer tekenen initiatiefnemers Astrid Karperien, Hilbrand van de Belt en Jan van Beveren van de Saxenburgh Groep voor de organisatie van de zorgloop, het loopevenement voor mensen uit de regio die werkzaam zijn in de zorg. De zorgloop is omgedoopt in Vitaal Vechtdal Zorgloop. En dat is niet voor niets. De Saxenburgh Groep maakt zich als mede-oprichter van het programma Vitaal Vechtdal sterk voor vitale mensen in deze regio. Orthopedisch chirurg Van de Belt: ‘Bewegen is gezond. Het maakt je spieren en botten sterker en verbetert je conditie. Je voelt je fitter, vitaler. Het verkleint bovendien de kans op hart- en vaatziekten. En niet in de laatste plaats, het is gewoon leuk. Als zorgmedewerkers in de regio willen wij graag het goede voorbeeld geven en daarom roepen wij al onze collega’s op om mee te doen aan de Vitaal Vechtdal Zorgloop. Dus huisartsen, thuiszorgmedewerkers, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, doktersassistenten, kom maar op.”

Astrid Karperien vult aan: “Mensen die werken in de zorg hebben bij ons een streepje voor. Zij kunnen zich gewoon aanmelden bij www.hardenbergcityrun.nl . Als ze daarnaast ook een berichtje sturen naar zorgloop@sxb.nl, dan zorgen wij ervoor dat ze een gratis Vitaal Vechtdal loopshirt krijgen en een gezond broodje en drankje na afloop.” Dit jaar is Den Herdenberger het verzamelpunt voor de zorglopers.

Via het evenement ‘Vitaal Vechtdal Zorgloop 2016’ op de facebookpagina van de Saxenburgh Groep kunnen deelnemers nieuwtjes uitwisselen, maar ook anderen uitnodigen voor de Vitaal Vechtdal Zorgloop op 22 april.