15 april 2016

Plastische chirurgie nieuw in Röpcke-Zweers Ziekenhuis

Per 1 april is Diederik Hofstede als plastisch chirurg gestart bij de Saxenburgh Groep. Voor de organisatie is dit een nieuw specialisme. Het betekent een uitbreiding van het pakket aan basiszorg in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis Hardenberg - onderdeel van de Saxenburgh Groep - en daarmee voor de mensen in de regio.

De plastisch chirurg begint met een poliklinisch spreekuur op de vrijdag in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Gaandeweg het jaar breidt de praktijk uit met meer spreekuren en operaties in  Hardenberg. Vanaf 1 augustus zal de nieuwe specialist fulltime aanwezig zijn. Diederik Hofstede zal zich in Hardenberg in eerste instantie toeleggen op de medisch noodzakelijke zorg zoals de behandeling van hand- en polsaandoeningen, afwijkingen in het gelaat en hersteloperaties zoals bijvoorbeeld borstreconstructie bij patiënten met borstkanker. Ook zullen cosmetische behandelingen worden aangeboden.

De continuïteit van zorg is gewaarborgd door samenwerking met de plastisch chirurgen in de omgeving.

Hofstede: “Plastische chirurgie is zoveel meer dan een facelift of liposuctie. De esthetische chirurgie is een bescheiden onderdeel van het totale specialisme. Meer dan de helft van de behandelingen van een plastisch chirurg gaan om aandoeningen aan pezen, zenuwen en de kleine gewrichten in hand en pols. Pijnklachten veroorzaakt door gewrichtslijtage kunnen we op verschillende manieren behandelen, bijvoorbeeld door kleine kunstgewrichtjes in hand of pols te plaatsen of botjes aan elkaar te zetten.”

Omdat de plastisch chirurg zoveel raakvlakken heeft met andere specialisten, heeft hij intensief overleg met collega’s, waaronder de (orthopedisch) chirurg, dermatoloog, revalidatiearts, reumatoloog en neuroloog. In een multidisciplinaire benadering bekijken zij bij welke specialist de patiënt het beste terecht kan. Diederik Hofstede is onder andere gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met chronische polsklachten.

De Saxenburgh Groep is blij met de toevoeging van plastische chirurgie aan het basispakket van zorg in het ziekenhuis. Op deze wijze kunnen nòg meer mensen in de regio zorg dichtbij krijgen.