13 juni 2016

Stoppen met roken; Carola Janssen Blog 1

Wat als een grap is begonnen op woensdag 1 juni 2016 is nu een serieuze zaak geworden. Ik ga stoppen met roken! #help!!

Ook al rook ik niet op het werk, thuis rook ik best wel wat sigaretten weg in de tuin. Hier moet volgens mijn leidinggevende maar eens verandering in komen. Ik ben door hem opgegeven voor het programma ‘Stoppen met roken.’ (Oké, ik stond er wel zelf bij hoor). En als extra verrassing mag (lees: ‘MOET’) ik ook nog gaan bloggen... :( Bedankt Ruud en Ans, helemaal top!

Vanaf het moment dat de opgave is verstuurd ben ik er in mijn hoofd al veel mee bezig,. Het eerste wat ik heb gedaan toen ik thuis kwam was een sigaretje roken, met het idee: Nu kan het nog…
Wanneer ik het eerste gesprek heb gehad met de longverpleegkundige ga ik ook echt stoppen met roken. Ik wil in ieder geval een poging doen om er vanaf te komen.

Ik weet net als iedereen dat dit uiteindelijk beter is voor je gezondheid, maar ik zal het op sommige momenten wel lastig krijgen. Vooral met verjaardagen, op terrasjes etc. Juist in een tijd van mooi weer is deze uitdaging wel lastig, maar ik ga hem zeker aan!

Carola

NB: De blogs van medewerkers die willen stoppen met roken worden vermeld op infonet, website en facebook. Als je Carola wilt steunen, reageer dan via www.facebook.com/saxenburghgroep