23 juni 2016

Stoppen met roken; Carola Janssen Blog (2)

“Als eerste wil ik iedereen die ook gestopt is met roken heel veel succes wensen! Degene die de ballonvaart heeft gewonnen, veel plezier!"

"Dinsdag 14 juni was het zover, mijn eerste afspraak bij de longverpleegkundige. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten! Zoals ik in mijn vorige blog al had geschreven, wanneer ik bij de longverpleegkundige op gesprek ben geweest zal ik ook direct gaan stoppen met roken. De avond ervoor ben ik maar eens gaan hardlopen. Aan het einde van mijn ronde kwam ik dichtbij het huis van een vriendin uit, ik wist voor 90% zeker dat zij sigaretten in huis zou hebben. Dus ben ik naar haar huis gelopen met het idee om samen voor de laatste keer een sigaret te roken. Nou, dit hebben we zeker goed gedaan, het is niet bij één sigaret gebleven, het zijn er iets meer geworden :)

Dinsdagochtend om 9 uur heb ik mij gemeld bij de longverpleegkundige. Het gesprek wat ik met haar heb gehad was een prettig gesprek.  Ze wilde vooral weten waarom ik wil stoppen en of ik er volledig achter sta en of ik hier nog hulpmiddelen bij nodig heb. Of dat ik het op eigen kracht ga doen. Ik wil eerst proberen om zonder hulpmiddelen van het roken af te komen. Het gaat nu na een week best goed, maar ik mis wel de momenten zoals na het eten om even te roken. Het zijn voornamelijk die momenten waarbij ik het lastig vind om niet te roken.

Afgelopen weekend heb ik mij toch laten verleiden om te roken. Mensen vragen nu aan mij of ik er spijt van heb dat ik gerookt heb? Of dat de poging mislukt is om te stoppen? Zo zie ik het zeker niet, ik ga gewoon weer verder waar ik was gebleven, en dat is: helemaal stoppen met roken.”

Carola

Als je Carola wilt steunen, reageer dan via facebook.com/saxenburghgroep. Er hebben zich inmiddels 23 mensen opgegeven bij onze Longverpleegkundige!