04 juli 2016

Sportarts Marloes Stapel traint met deelnemers Nationale Diabetes Challenge

Ter voorbereiding op de Nationale Diabetes Challenge wordt er binnen de Saxenburgh Groep vanaf half mei wekelijks getraind met als doel in oktober klaar te zijn voor de Challenge; vier dagen achtereen 10 kilometer wandelen. Elke donderdagavond om 19.00 uur zijn de veters gestrikt en wordt er vervolgens ongeveer 1 uur en 15 minuten gewandeld. Per toerbeurt trainen er mensen mee, van poli-assistente tot internist en diëtist. Afgelopen donderdag sloot sportarts Marloes Stapel aan bij de training.

Stapel: “Regelmatige lichaamsbeweging of sporten verbetert je bloedsuiker en kan diabetes type 2 voorkomen of uitstellen. Bij patiënten met diabetes type 2 zorgt lichaamsbeweging voor vermindering van medicijngebruik, sommigen hebben zelfs helemaal geen medicijnen meer nodig! Daarnaast heeft beweging een positief effect op lichaamsgewicht en vetpercentage, de bloeddruk, het cholesterol, vermindert de kans op hart en vaatziekten en helpt het stress en spanningen af te bouwen. Sporten is gezond! Je wordt niet alleen fitter, maar het zorgt het ook voor een goed humeur.”

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers trainen in 16 tot 20 weken tot ze van 12 t/m 15 oktober 2016 vier dagen achtereen 10 kilometer kunnen wandelen. Er doen ruim 2700 deelnemers verspreid over heel Nederland mee. Vanuit de Saxenburgh Groep doen er 27 deelnemers en 3 diabetes verpleegkundigen mee. De meeste deelnemers zijn mensen met diabetes, sommigen hebben een maatje mee. Ze worden begeleid door wandelcoach Adri Deemter.