05 september 2016

Blog Carola Stoppen met roken (3)

We zijn bijna allemaal terug van zomervakantie. Ook ik ben weer aan het werk na drie heerlijke vakantieweken. Het is dus weer tijd voor een blog, over hoe het mij vergaan is met het (niet) roken tijdens de vakantie.

Waar ik al ’bang’ voor was is ook gebeurd… Op vakantie heb ik weer gerookt en zo goed als vanouds. De meeste sigaretten vond ik ook ‘lekker’. Op een gegeven moment merkte ik dat de sigaret voor mij bijna het allerbelangrijkste was. Dan ga je weer denken: “Waar ben ik mee bezig!!” In mijn laatste week van de zomervakantie ben ik bij de longverpleegkundige geweest en heb dit met haar besproken. Ik heb met haar afgesproken in mijn laatste week vakantie nog te roken en vanaf mijn eerste werkdag (15 augustus) te stoppen.

 Dat ik in mijn laatste vakantieweek nog bleef roken kwam vooral doordat ik met mijn man had afgesproken dat hij ook zal stoppen met roken. Dat wilde hij (!!!), maar niet tijdens zijn vakantie. Als hij nog zou roken, zou ik in de laatste vakantieweek te vaak in de verleiding komen om ook te roken, vandaar dat we 15 augustus als datum genoemd hebben om samen te stoppen. Op dit moment (29 augustus) heb ik geen sigaret meer gehad. Het gaat mij een stuk makkelijker af nu mijn man ook niet meer rookt.

Afgelopen weekend ben ik op een festival geweest en dan zie je om je heen mensen roken. Toen heb ik wel een keer gedacht om een lekker sigaretje op te steken, maar heb ‘t niet gedaan en daar ben ik dan ook wel weer blij mee. Nu moeten wij samen ook doorzetten. Het ergste hebben we gehad en dat was de zomervakantie.

En nu volhouden!

Carola Janssen

Er hebben zich inmiddels al 30 mensen opgegeven bij de longverpleegkundige! Als je Carola wilt steunen, reageer dan via facebook.com/saxenburghgroep