24 november 2016

Open huis Oldenhaghen druk bezocht!

Woensdag 23 november opende Burgemeester Mark Boumans van de gemeente Ommen het Open huis van het nieuwe Woonzorgcentrum Oldenhaghen in Ommen. Samen met cliënten en bestuurders van de Saxenburgh Groep, Baalderborg Groep en De Veste sneed hij een eetbaar schilderij aan, waarin het nieuwe Oldenhaghen te herkennen was. Zo konden de aanwezigen het nieuwe woonzorgcentrum letterlijk met elkaar delen. Maar liefst 1.500 belangstellenden kwamen een kijkje nemen in het nieuwe gebouw.

De burgemeester sprak namens de drie betrokken organisaties Saxenburgh Groep, Baalderborg Groep en Woningstichting De Veste over de functie die het nieuwe woonzorgcentrum Oldenhaghen wil vervullen voor de bewoners en de mensen in de wijk. En dat is samen sterk in de wijk, zo blijkt uit zijn woorden. “Oldenhaghen is een begrip in de omgeving. Het is in de loop der tijd behoorlijk veranderd van vroeger een bejaardenhuis naar nu een fraai woonzorgcomplex. Ik ben er trots op dat deze passievolle partijen elkaar gevonden hebben en hier gaan samenwerken. Ik wens alle bewoners een goede toekomst en de wijkbewoners een fijne plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten.”

Het gebouw is eigendom van woningstichting De Veste. Directeur Janine Gerardts-Godderij: “We zijn heel trots op het nieuwe woonzorgcentrum Oldenhaghen; een thuis waar ouderen en mensen met een beperking samen wonen en leven. In nauwe samenwerking met beide partijen hebben wij op maat kunnen bouwen, waardoor alle ruimtes passen bij de zorg die wordt geboden. We wensen iedereen er veel geluk.”

In december vorig jaar heeft de Saxenburgh Groep de eerste 42 zorgappartementen en het wijksteunpunt met restaurant in gebruik genomen. Dit voorjaar volgden nog eens zeventien woningen en verhuisde de polikliniek van het Carinovagebouw naar Oldenhaghen. Daarna betrok de Baalderborg Groep met ‘De Mulert’ achttien appartementen voor beschermd wonen. “Wij verwachten dat al deze voorzieningen onder één dak een bindende factor zijn voor alle bewoners van het woonzorgcentrum èn de mensen in de wijk,” aldus Henri Janssen van de Raad van Bestuur Saxenburgh Groep. Bestuurder Martin Kirchner van de Baalderborg Groep vult aan: “Onze cliënten hebben met ‘De Mulert’ een prachtige nieuwe woonplek gekregen. Met deze nieuwe locatie hebben we ook verdere invulling kunnen geven aan huisvesting in één gebouw van zowel ouderen als gehandicapten. Ervaring heeft ons geleerd dat deze doelgroepen elkaar geweldig aanvullen.”

Het was woensdag een drukte van belang in een bijzonder sfeervol Oldenhaghen. Het ongekend grote aantal bezoekers van het Open huis kon onder andere enkele appartementen bezichtigen, een kijkje achter de schermen nemen in de polikliniek waar ook kleine ingrepen worden uitgevoerd en even napraten in het wijksteunpunt. Dit alles onder het genot van een hapje, drankje en vrolijke muziek. De organisaties zijn super trots op alle inwoners van Ommen. Met deze massale opkomst hebben ze laten zien dat Oldenhaghen nog steeds een begrip is in Ommen.