02 december 2016

Röpcke-Zweers Ziekenhuis over op HiX

Op vrijdag 2 december heeft de Saxenburgh Groep het digitale informatiesysteem, inclusief elektronisch patiëntendossier (EPD), succesvol vervangen door de nieuwste versie: HiX. Hiermee is het ziekenhuis optimaal voorbereid op de toekomst. Sint Nicolaas en Piet kwamen naar het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg om samen met Bestuurder Henri Janssen met een druk op de knop de officiële livegang van HiX te vieren!. Dankzij de grote inzet en betrokkenheid van medewerkers van de Saxenburgh Groep is de overgang naar het nieuwe elektronische patiëntendossier succesvol verlopen.

 

“HiX stelt ons ziekenhuis in staat om sneller vooruit te gaan”, vertelt Manager ICT Nico Lautenbach van de Saxenburgh Groep. “We beschikken nu over een platform waarmee we eenvoudiger informatie kunnen uitwisselen met onze zorgpartners in de regio Vechtdal. Zo kunnen we intensiever samenwerken. Met het systeem kunnen we bovendien onze zorgprofessionals beter elektronisch ondersteunen in hun werk.”

Online zorg
De Saxenburgh Groep is hierdoor ook voorbereid op het openen van de digitale ziekenhuisdeuren voor patiënten, vervolgt Nico Lautenbach. “We beschikken over de technologie om onze patiënten op veilige wijze digitaal te betrekken bij hun behandeling. Denk aan online afspraken maken en het bieden van online toegang tot medische gegevens zoals uitslagen en brieven.”

Livegang HiX
De ingebruikname van het nieuwe systeem ging vrijdag geruisloos voorbij aan de patiënten en partners van de Saxenburgh Groep. Alle patiëntenzorg, inclusief de spoedzorg, draaide op volle toeren door. Dat is vooral te danken aan de uitvoerige voorbereidingen binnen het HiX Project waarbij medewerkers vanuit de zorg en de afdeling ICT waren betrokken. Zij hebben het systeem ingericht, van A tot Z getest en  trainden alle zorgprofessionals.

HiX is het volledig geïntegreerde ZIS/EPD van ChipSoft. HiX is een totaaloplossing voor dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. Het biedt iedere zorgverlener een geïntegreerde, digitale werkomgeving, faciliteert veilige gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en betrekt patiënten meer bij hun zorgproces. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners overal relevante informatie inzien en registreren.