19 december 2016

Samen kerst vieren binnen de Saxenburgh Groep

Medewerkers en vrijwilligers doen tijdens de kerst extra hun best om de bijzondere sfeer van kerst over te brengen. Tijdens de kerstperiode zijn er extra activiteiten binnen de Saxenburgh Groep, voor alle mensen die in het ziekenhuis verblijven, voor de bewoners van de ouderenzorglocaties maar ook voor de bezoekers van de wijksteunpunten.

 ‘t Vlierhuis (Ommen).
Kerstmiddag zaterdag 17 december van 14:30 – 16.00 uur is er een Kerstmiddag met pianomuziek. Op de begane grond kunt u vanmiddag komen luisteren naar pianomuziek gespeeld door dhr. Albert Hutten. Drs. Douwe Hoekstra zal een kerstverhaal voordragen. Op 22 december komt het Excelsior koor uit Ommen’s avonds zingen in de hal van ‘t Vlierhuis. Bewoners en andere belangstellenden kunnen samen genieten van de prachtige klanken van de kerstliederen die door de hal klinken.

Marsch Kruserbrink (Hardenberg)
Borreluurtje Oudejaarsdag, zaterdag 31 december, 15.00-16.30 uur
Tijdens Oudjaarsdag is iedereen van harte welkom voor een glaasje en een oliebol.
De kosten voor deze middag zijn de consumptie(s)die u gebruikt en de oliebollen.

De Schoutenhof (Hardenberg)
Samen Eten 19 december: voor belangstellenden uit de wijk, 20 en 21 december voor cliënten met een familielid /eerste contact persoon. Dinsdag 20 december: Kerst Sing in met Gerton Woudt ( muziek agoog) voor bewoners en wijkbewoners. 23 december knieperties bakken op alle woongroepen. 30 december Oudejaarsviering voor de woongroepen en de wijk. Zaterdag 31 december vanaf 10.00 uur oliebollen eten voor bewoners/familie en de wijk.

Oostloorn (Hardenberg)
Kerstmaaltijd en kerstmiddag.
Op dinsdag 20 en woensdag 21 december is er om 17.00 uur voor het tweede jaar een kerstmaaltijd met cliënten waarbij de familie/ relaties ook voor worden uitgenodigd. Op donderdag 22 december is er een gezellige kerstmiddag.

Oudejaarsviering, vrijdag 30 december
15.00 tot 16.00 uur
Cliënten van de woongroepen en de mensen uit wijk zijn van harte welkom in het wijksteunpunt van Oostloorn. Samen kan er terug gekeken worden op het jaar 2016 onder het genot van hapje en een drankje.

Clara Feyoena Heem
Kerstviering: op 21 december is er kerstviering voor belangstellenden in het Hoenderhok. Oliebollen bakken: Op 30 december is er een gezellige ochtend in het Buurthuus en ’s middags een gezamenlijke Oudejaarsdienst om 15:00 uur in de kerkzaal.

Nijenhaghen (Ommen)
Op 20 december is er een Workshop Bloemschikken voor cliënten en andere belangstellenden onder leiding van Miny Wilpshaar. Er worden prachtige Kerstkrans  in groene en witte tinten met waxinelichthouder.
Op 22 December is er een Kerstdiner voorbewoners van Nijenhaghen en wijkbewoners. Iedereen is van harte uitgenodigd voor een sfeervol en heerlijk diner in het wijksteunpunt.

’t Welgelegen (Gramsbergen)
Kerstdiner op 21 en 22 december gaan we gezamenlijk aan tafel. Op 21 december komt “Only one way” mooie kerstliederen zingen op de gangen en de afdelingen. `s Avonds is er kerstbakjes maken voor de wijk: bewoners uit Gramsbergen. Vrijdagmiddag 30 december komen de kniepertjesijzers weer voor de dag en worden er heerlijke nieuwjaarsrolletjes gebakken.
 
Aleida Kramer (Coevorden)
Maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 december
zijn er Kerstbuffetten voor bewoners, per bewoner is er 1 partner/familielid/kennis uitgenodigd. Tijdens Oudejaarsdag zijn er oliebollen en ’s avonds vuurwerk.

Röpcke-Zweers Ziekenhuis
Carol Singers 21 december 14.00 tot 15.30 uur
Alie Mulder, Bep Bokdam, Gré Huisman, Leonie Brunink, Paulien Westbroek  Regina Gritter zingen Carols in verschillende talen in de centrale hal en op de poli's van het ziekenhuis.

Houd voor meer informatie de Facebookpagina van de Saxenburgh Groep en de verschillende locaties in de gaten! www.facebook.com/saxenburghgroep