22 december 2016

Saxenburgh Groep trots op geslaagde zorgmedewerkers

Blij zijn de verzorgenden IG en verpleegkundigen van de Saxenburgh Groep met hun diploma. Trots is de organisatie op deze medewerkers die in vijftien maanden tijd hun kennisniveau op peil brachten. Met het diploma hebben de afgestudeerden het wettelijke bewijs dat ze goede en veilige zorg kunnen bieden aan cliënten die aan hun zorg zijn toevertrouwd.

Donderdag 15 december nam de eerste groep Saxenburgh Groep medewerkers het diploma in ontvangst bij het Alfa College in Hardenberg. De zorgzwaarte van cliënten in een zorgcentrum neemt steeds verder toe en daarmee de behoefte aan voldoende gekwalificeerde medewerkers. Reden dat ruim 70 verzorgenden en verpleegkundigen uit de ouderenzorg Saxenburgh Groep in 2015 in opleiding zijn gegaan bij het Alfa College in Hardenberg. De meesten worden opgeleid voor verzorgende IG niveau 3, enkelen voor verpleegkundige niveau 4. Met de diplomering is hun baan bij de Saxenburgh Groep gegarandeerd. Donderdag 15 december nam de eerste groep van 33 medewerkers hun diploma in ontvangst. Begin volgend jaar volgt in delen de rest.

Pittig

Jolanda Wolbink (46 jaar), werkzaam in Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg is één van de geslaagden en trotse bezitter van het diploma Verzorgende IG. “De studie was wel pittig, omdat je ook gewoon moest meedraaien in de diensten. Maar ik was heel blij dat ik de opleiding mocht doen.” Het levert haar veel voldoening op. “Als ik een cliënt heb gewassen bijvoorbeeld, mag ik nu ook medicijnen geven. Daar hoef ik geen andere collega meer bij te halen. Ik kan de cliënt nu compleet verzorgen.” Saskia Poelstra (42 jaar) werkt in Zorgcentrum ’t Vlierhuis in Ommen. Ook zij rondde de opleiding tot Verzorgende IG niveau 3 met succes af. “Ik heb dit als positief ervaren, het was goed te doen. Ik voel me veel professioneler op de werkvloer. Je draagt meer bij in het team. Samen met de EVV-er beheer ik nu het zorgleefplan.”

Supertrots

Studie naast het werk was niet voor iedereen even gemakkelijk. June Nods, manager ouderenzorg van de Saxenburgh Groep: “Deze mensen hebben echt hard gewerkt. De één moest er wat meer moeite voor doen dan de ander, een enkeling is afgevallen. Een triest moment was het overlijden van een groepsgenoot.” Ze vervolgt: “Dit jaar heeft allen behalve een diploma, ook wat extra’s gebracht in persoonlijke ontwikkeling. Wij zijn supertrots op deze prestaties. Onze cliënten mogen zich omringd weten door medewerkers die hun vak met liefde en kennis van zaken uitoefenen.”