22 februari 2018

Nieuwe techniek TruClear in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis

De vakgroep Gynaecologie is per 1 januari gestart met een nieuwe techniek, TruClear, waarbij grotere poliepen en vleesbomen uit de baarmoederholte worden verwijderd tijdens een kijkoperatie. De techniek is een combinatie van een scheerapparaatje en een stofzuigertje dat poliepen en andere afwijkingen in de baarmoederholte ‘afscheert en wegzuigt’. Hierdoor gaat de behandeling sneller en blijven er geen resten achter in de baarmoeder.

Gynaecoloog Krista Stibbe: “Het apparaat is speciaal ontworpen om de baarmoederwand te beschermen, de behandeling is daardoor minder pijnlijk. Er is geen narcose of verdoving nodig, de behandeling vindt plaats op de poli/behandelkamer. Dit betekent voor de patiënt: kort verblijf in het ziekenhuis en sneller herstel. Op de polikliniek Gynaecologie kan deze ingreep altijd binnen 2 weken plaatsvinden.”

Stibbe is sinds 1 december begonnen binnen de vakgroep. Ze heeft haar opleiding tot gynaecologie in Groningen en Twente gevolgd. Haar aandachtsgebied is goedaardige vrouwenziekten en kijkbuisoperaties van de baarmoeder en eierstokken. Stibbe heeft vanuit haar opleiding goede ervaring met TruClear.

Korte OK wachttijden

Voor enkele gynaecologische behandelingen bedraagt de wachttijd in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis slechts 2-3 weken. Sterilisatie van de vrouw kan bijvoorbeeld al binnen 2 weken. Wil je meer weten over TruClear, sterilisatie of andere behandelingen? Kijk dan eens op de website van de beroepsvereniging via www.degynaecoloog.nl