28 februari 2018

De Schoutenhof viert lustrum met prijsvraag

In april 2018 is het vijf jaar geleden dat de eerste bewoners hun intrek namen in Woonzorgcentrum De Schoutenhof in Hardenberg. De Saxenburgh Groep, zorgaanbieder in dit appartementencomplex, organiseert ter gelegenheid van dit eerste lustrum een prijsvraag: Wie bedenkt passende namen voor de vier woongroepen. Bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens de viering van het lustrum op 4 april.

Bertha Veurink, verzorgende IG in De Schoutenhof en lid van het organisatiecomité, vertelt enthousiast: “Het is hier zo fijn wonen. De mensen wonen in vier kleine groepen van maximaal zeven bewoners bij elkaar. Elke groep heeft een eigen huiskamer en elke bewoner heeft een eigen appartement. Wij doen ons best om hier zorg te verlenen in een zo huiselijk mogelijke sfeer, met veel aandacht voor de eigen identiteit van elke bewoner. Een grote wens van ons is, om de verschillende woongroepen een eigen naam te geven. Om het huiselijke gevoel te versterken. Daarom roep ik iedereen op om mee te doen aan de prijsvraag.”

De Schoutenhof ligt in nieuwbouwwijk de Marslanden in Hardenberg. Het is een appartementencomplex met 50 appartementen onderverdeeld in Schoutenhof 1 en 2. In 28 appartementen biedt de Saxenburgh Groep zorg aan mensen met geheugenproblematiek, in een kleinschalige woonvorm. Senioren die in de overige appartementen wonen, kunnen voor zorgondersteuning en servicediensten een beroep doen op de Saxenburgh Groep. Op de begane grond is het wijksteunpunt gevestigd, waar veel activiteiten worden georganiseerd voor bewoners van het woonzorgcentrum en mensen uit de buurt, zoals samen eten. Daarnaast verzorgt de Saxenburgh Groep in het gebouw dagbehandeling psychogeriatrie.

Er zijn vier woongroepen. De namen hiervoor kunnen afgeleid zijn van de streek of personen die een relatie hebben met de streek. Iedereen mag maximaal vier namen inleveren, met motivatie. Dit kan tot en met 6 maart via e-mail infodeschout@sxb.nl. Inleveren in de daarvoor bestemde bus in Wijksteunpunt De Schout in De Schoutenhof kan ook. Voor de winnaar is er een leuke prijs.

Bekendmaking van de namen vindt plaats op woensdag 4 april vanaf 14.30 uur in het wijksteunpunt, tijdens de feestelijke lustrumviering.