12 maart 2018

Bewegingsvrijheid door draadloze CTG tijdens bevalling

Wanneer een zwangere vrouw op indicatie in het ziekenhuis moet bevallen wordt er gedurende de bevalling een CTG gemaakt. De hartslag van moeder en kind en de weeënactiviteit worden hiermee geregistreerd.

Bij de draadloze CTG worden er twee cupjes op de buik van aanstaande moeder geplaatst. Bij een normale CTG zitten deze cupjes vast aan de monitor, bij de draadloze CTG is dit niet het geval. Hierdoor wordt bewegen een stuk makkelijker. De CTG is waterdicht, tijdens de bevalling kan de vrouw douchen of in bad terwijl monitoren mogelijk blijft.

Zwangerschapsvoorlichting

Voor toekomstige ouders organiseert de Saxenburgh Groep op dinsdag 20 maart wederom een zwangerenvoorlichtingsavond. Belangstellenden zijn van 19.30 tot 21.00 uur van harte welkom in Brasserie Santé. Zwangere vrouwen ontvangen tijdens deze avond een leuke goodiebag, samengesteld door medewerkers van de kraamafdeling. Deelname is gratis.

Belangstellenden voor de voorlichtingsavond kunnen zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website: www.saxenburgh.nl, Ziekenhuiszorg, Patiënten, Specialismen, Gynaecologie en verloskunde. Onderaan de pagina staat het aanmeldingsformulier. Ook kunt u een mail sturen naar: j.hiddink@sxb.nl