15 maart 2018

Saxenburgh Groep introduceert zwemuurtje voor bewoners

Bewoners van de Woonzorgcentra De Schoutenhof en Marsch-Kruserbrink (bestaande uit De Meander, De Bekke en De Overlaat) in Hardenberg, kunnen sinds kort elke maand een uurtje zwemmen in het plaatselijke zwembad De Slag, op de sportboulevard tegenover het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. De Saxenburgh Groep, waartoe de zorgcentra behoren, organiseert deze sportieve activiteit in samenwerking met het Alfa College Hardenberg.

Als mede-initiatiefnemer en participant van Vitaal Vechtdal erkent de Saxenburgh Groep het belang van een gezonde en actieve regio. Bewegen is gezond. Het maakt spieren en botten sterker en verbetert de conditie. Bewegen is ook goed voor het geheugen. Redenen genoeg om te starten met zwemmen voor de bewoners van enkele woonzorgcentra van de Saxenburgh Groep in Hardenberg.

Elke eerste (De Schoutenhof) en derde (Marsch-Kruserbrink) maandag van de maand gaan bewoners die dat willen, met de bus naar het zwembad om een uur te zwemmen. Zij worden begeleid door vijf derdejaars studenten van de opleiding Verzorgende IG van het Alfa College Hardenberg en een gediplomeerd zorgmedewerker van de Saxenburgh Groep. De deelname is gratis. “De bewoners genieten enorm van het zwemmen. Het ontspant hen en na afloop voelen zij zich weer fit,” aldus één van de begeleiders.

De inzet van de extra gelden vanuit Waardigheid en Trots en de samenwerking met het opleidingscentrum maakt deze activiteit mogelijk. Daar is de Saxenburgh Groep blij mee, evenals met het gratis beschikbaar stellen van een zwemtas door Prins Sport Hardenberg.