27 maart 2018

Voorlichtingsbijeenkomst bevolkingsonderzoek borstkanker Ommen

Op dinsdag 17 april aanstaande wordt er door de Saxenburgh Groep in samenwerking met Bevolkingsonderzoek Oost een voorlichtingsbijeenkomst over het bevolkingsonderzoek borstkanker gehouden. De bijeenkomst vindt plaats in het Vechtgenotenhuis aan de Beerzerweg 5d te Ommen en is voor iedereen toegankelijk.

Bevolkingsonderzoek in Ommen
Van 4 mei tot en met 2 juli kunnen vrouwen uit Ommen in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar weer meedoen aan het tweejaarlijks bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij ontvangen hiervoor een schriftelijke uitnodiging. Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Door het bevolkingsonderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk. Voorafgaand aan het bevolkingsonderzoek borstkanker kunnen geïnteresseerden de informatiebijeenkomst op 17 april bijwonen. Het bijwonen van de bijeenkomst is gratis.

Programma
Het programma voor de voorlichtingsbijeenkomst ziet er als volgt uit:
19.00 uur Inloop
19.30 uur Opening - dr. van den Berg, huisarts te Ommen
19.45 uur Presentatie bevolkingsonderzoek borstkanker
Pauze
20.30 uur Wat als u wordt doorverwezen - dr. Raber, chirurg Saxenburgh Groep
21.00 uur Vragen en afsluiting

Saxenburgh Groep en Bevolkingsonderzoek Oost
De Saxenburgh Groep biedt op verschillende locaties medische en ouderenzorg voor alle mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. Ze zorgen, werken en bouwen samen met de cliënt en professionals, zodat mensen zich zo goed en gezond mogelijk voelen. Bevolkingsonderzoek Oost is een van de vijf screeningsorganisaties in Nederland en voert de bevolkingsonderzoeken borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker in de provincies Gelderland en Overijssel uit.