30 maart 2018

Sportarts Marloes Stapel aanwezig bij Hardenberg Buiten

Op tweede paasdag (2 april) geeft sportarts Marloes Stapel van de Saxenburgh Groep uitleg over sportmedische onderzoeken tijdens Hardenberg Buiten. Met oog op de start van het buitensport seizoen adviseert zij aanwezigen over de mogelijkheden en voordelen van een sportmedisch onderzoek.

Stapel: “Een preventief sportmedisch onderzoek brengt de belastbaarheid en gezondheid van een sporter in beeld. Er zijn verschillende redenen voor een preventief sportmedisch onderzoek. U wilt bijvoorbeeld uw prestatie verbeteren, hartslagzones bepalen of u wilt beoordelen of u een bepaalde prestatie wel aankan. Een andere reden voor een sportmedisch onderzoek kan zijn dat het verplicht wordt vanuit een sportbond of voor een bepaalde (sport) opleiding. Een sportmedisch onderzoek met een maximale inspanningstest en risicoanalyse is belangrijk om een zo verantwoord mogelijk sport- en beweegadvies te geven.”

Tweede Paasdag staat voor genieten met het hele gezin op de Oldemeijer tijdens Hardenberg Buiten. Van 10.30 uur tot 16.00 uur is er een programma vol leuke buitenactiviteiten voor jong en oud! De toegang is gratis, net zoals de meeste activiteiten.