10 april 2018

Vier vragen over gezondheidscentrum Coevorden

Binnenkort start de verbouwing van het Waterschapsgebouw in Coevorden tot Gezondheidscentrum. Germ Immink is als kinderarts vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het gezondheidscentrum.

Hij beantwoordt de vier meest gestelde vragen.

Waarom samen in één gebouw?

Wij willen als huisartsen en medische specialisten meer samenwerken met de patiënt en met elkaar. Dit nieuwe gezondheidscentrum maakt het makkelijker om even bij elkaar binnen te lopen en te overleggen. Elkaar zien en spreken werkt in de praktijk beter dan mailen en bellen. Voor de patiënten is het grote voordeel dat ze in één gebouw terecht kunnen voor al hun vragen over gezondheid.

Wie komen er in het gebouw?

In het gebouw komen alle 14 huisartsen uit Coevorden, de apotheek en alle medische specialismes van het ziekenhuis.  Daarnaast komt er een diagnostisch centrum met o.a. röntgen, echoscopie, laboratorium en ECG. Verder komt er een aantal zorgverleners zoals verloskundigen. Welke dat zijn, is nog niet bekend.

Hoe kijken huisartsen en medische specialisten naar de zorg?

Onze gezamenlijke visie is dat we bij gezondheidsklachten niet alleen de kwaal moeten verhelpen, maar de hele situatie rondom de patiënt versterken. Hiervoor hebben huisartsen, medische specialisten en verpleegkundigen elkaar nodig. Het is fijn dat we elkaar straks onder één dak kunnen vinden.

Komen er meer gezondheidscentra?

Ik denk dat deze opzet past binnen de maatschappelijke ontwikkeling. In het verleden was er in de zorg vaak sprake van schaalvergroting door fusies. Nu willen we de zorg weer dicht bij de mensen brengen. Zodat patiënten voor al hun gezondheidsvragen, onderzoek en behandeling in de buurt terecht kunnen.

Wilt u meer weten over het nieuwe gezondheidscentrum in Coevorden? Kijk dan op onze bouwsite www.saxenburghbouwt.nl