16 april 2018

Samenwerking in zorg levert nieuwe medewerkers op

Om het tekort aan gekwalificeerd zorgpersoneel in Hardenberg op te lossen zijn zorgwerkgevers, UWV, gemeente Hardenberg en het Alfa College een nauwe samenwerking aangegaan. De Saxenburgh Groep, Carinova, Baalderborg Groep en Beter Thuis Wonen hebben in samenwerking met Alfa College een leerwerktraject op MBO niveau 3 ontwikkeld.

In twee jaar tijd kunnen gemotiveerde kandidaten zo leren en werken om zowel het MBO-diploma maatschappelijke zorg als verzorgende IG te halen. De eerste 14 kandidaten zijn begin april gestart met dit traject.

Aan de slag
Tijdens de eerste drie maanden van het opleidingstraject krijgen de kandidaten twee dagen per week opleiding en gaan ze twee dagen per week aan het werk in de praktijk. Vanaf 1 juli gaat de groep drie dagen per werk aan het werk en één dag per week naar school.

Van de veertien kandidaten gaan er vier vanaf 1 juli, 24 uur per week, aan de slag bij de Saxenburgh Groep. Waaronder de 39-jarige Joeri de Bie. In november vorig jaar heeft hij zijn belangstelling laten blijken om in de zorg aan de slag te gaan. “Door omstandigheden was ik enige tijd werkzoekend. Door deze kans kan ik een nieuwe start maken in een nieuwe sector. Ik wil graag iets betekenen voor mensen”, aldus Joeri.

“We hebben er allemaal baat bij, dat er voldoende nieuwe aanwas van gekwalificeerd personeel is in de zorgsector”, vertelt demissionair wethouder René de Vent. “Door de nauwe samenwerking van overheid, onderwijs en werkgever  bereiken we samen meer dan ieder afzonderlijk. Het Alfa College, Carinova, Saxenburgh Groep, Baalderborg Groep en Beter Thuis Wonen hebben flink geïnvesteerd om dit mogelijk te maken. Dat verdient een groot compliment. Deze samenwerking biedt werkzoekenden en mensen die een switch willen maken in hun loopbaan nieuwe mogelijkheden”, aldus De Vent.

Vandaag, maandag 16 april 2018, is om 15:30 uur de officiële aftrap van de eerste startende groep BBL’ers in het Alfa College.