09 mei 2018

Feestelijke opening kinderpoli Saxenburgh Groei

Op woensdag 6 juni 2018 organiseert de nieuwe kinderpoli “Saxenburgh Groei” een open dag van 14.00 – 16.00 uur. Sinds september 2017 is de poli verhuisd naar het Viderusgebouw, gelegen op het ziekenhuisterrein, aan de Röpcke-Zweerslaan 2 te Hardenberg. Nu is het tijd voor een feestje en opent de kinderpoli haar deuren voor alle belangstellenden.

Tijdens deze middag zijn er allerlei activiteiten voor kinderen: schminken en spelletjes, een kleurwedstrijd, ballonfiguren en een ijscokar. Ook is er een berenziekenhuis. Dat houdt in dat kinderen als 'vader' of 'moeder' hun beer of een andere knuffel meenemen naar de kinderpoli. Geneeskundestudenten spelen voor arts en behandelen de 'patiënten'. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs iets meer over ‘ziek zijn’ en het ziekenhuis. Vergeet dus niet om je zieke beer mee te nemen. Ouders kunnen kennismaken en in gesprek gaan met de dokters, verpleegkundigen, kinderfysiotherapeuten, orthopedagogen, medisch pedagogen en diëtiste.

Gratis publiekslezing over het belang van spelen

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe kinderpoli Saxenburgh Groei is er op woensdagavond 6 juni een publiekslezing. Speeldeskundige Froukje Hajer vertelt over het belang van spelen voor een gezonde ontwikkeling. Hajer heeft ruim 35 jaar ervaring en helpt ouders, gemeenten, buurtcomités, instellingen, scholen en sportverenigingen bij het realiseren van speelruimte voor kinderen. “Kinderen krijgen te weinig ruimte om vrij en zonder toezicht te spelen. Als kinderen altijd voor elk mogelijk gevaar worden behoed, groeien ze op tot bange en onzekere volwassenen.” Wilt u de speelkansen voor kinderen vergroten en kunt u daar wel wat steun bij gebruiken?  Kom naar de publiekslezing op woensdag 6 juni 2018, 19.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) LOC gebouw, Parkweg 1a7 Hardenberg. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via: kinderpoli@sxb.nl

Download de uitnodiging feestelijke opening van de kinderpoli

Download uitnodiging publiekslezing