01 juni 2018

Nationale Huidkankerdag 2 juni 2018

Je huid beschermt jou, bescherm jij je huid? In de week van de Nationale Huidkankerdag, dit jaar op 2 juni, besteden we binnen de Saxenburgh Groep extra aandacht aan huidkanker.

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. Het zijn vooral mensen met een lichte huid en mensen bij wie eerder huidkanker is verwijderd. Maar ook (nier)transplantatie-patiënten en mensen die aan een huidziekte lijden waarbij de natuurlijke bescherming van de huid tegen zonlicht sterk is afgenomen, of die vanwege de behandeling van hun ziekte vaker worden blootgesteld aan UV stralen.

Zodra de zon zich laat zien willen we daar (bijna) allemaal van genieten. We grijpen elke zonnestraal aan. Maar wist je dat?

  • De meeste mensen niet goed beschermd zijn omdat ze te weinig zonnebrandcréme opsmeren? Ook herhalen ze het insmeren niet vaak genoeg
  • Je ook bij schaduw of bewolking je het beste wel kunt insmeren. Schaduw verminderd de schadelijke invloed uv-straling maar neemt dit niet helemaal weg
  • Je ook met een hoge factor gewoon bruin kunt worden

 
Meer weten? Kijk voor meer informatie en tips voor goede bescherming op: http://www.huidkankerdag.nl/