20 augustus 2018

Huid op huid contact direct na bevalling

Huid op huid contact direct na bevallingAls je zwanger bent, kun je vast niet wachten om je baby na de bevalling dicht tegen je aan te houden. Direct na de bevalling wordt je baby op je buik of borst gelegd, huid op huid contact.

De hartslag en ademhaling van de baby worden hierbij rustig. Ook houdt de kleine zich goed op temperatuur en is dit proces belangrijk voor de hechting tussen ouder en kind. De kraamafdeling van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis streeft ernaar om dit huid op huid contact bij iedere geboorte toe te passen. Soms kan dit door medische complicaties niet meteen bij de moeder, maar kan de pasgeborene bij de andere ouder huid op huid contact krijgen.

Voor toekomstige ouders organiseert de Saxenburgh Groep op dinsdag 4 september wederom een voorlichtingsavond voor zwangeren. Professionals geven uitleg over de bevalling en alles wat daarbij komt kijken. Belangstellenden zijn van 19.30 tot 21.00 uur van harte welkom in Brasserie Santé. Zwangere vrouwen ontvangen tijdens deze avond een leuke goodiebag, samengesteld door medewerkers van de kraamafdeling. Deelname is gratis. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website: www.saxenburgh.nl, Ziekenhuiszorg, Patiënten, Specialismen, Gynaecologie en verloskunde. Onderaan de pagina staat het aanmeldingsformulier. Mailen kan ook: j.hiddink@sxb.nl