07 september 2018

Saxenburgh Groep in teken van Dag van de Geboorte

Op zondag 9 September is het Nationale Dag van de Geboorte. Een initiatief van het Fonds Gezond Geboren. Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg viert op deze dag dat de meeste kinderen gezond ter wereld komen, maar staat ook stil bij het feit dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Het Fonds Gezond Geboren wil aandoeningen, ziektes en sterfte van de baby voor, tijdens en vlak na de geboorte terugdringen. Dit doen ze onder andere door meer kennis te bieden over de oorzaken, behandeling en preventie. De Saxenburgh Groep staat voor goede en deskundige begeleiding voor, tijdens en na de bevalling en helpt daarom graag mee, jij ook?

Wat kan je doen?
Vrouwen die op 9 september in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis bevallen, of in de week erna, krijgen voor hun baby een mutsje van Fonds Gezond Geboren.

Om extra aandacht te vragen voor de Dag van de Geboorte roept Gynaecoloog Krista Stibbe namens de vakgroep alle kersverse ouders op. “Maak een foto van de baby, met dit mutsje op, en deel dit op social media, noem daar de @SaxenburghGroep en Fonds Gezond Geboren in. Zo kunnen we samen aandacht vragen voor Gezond Geboren”.

In 2014 is het Fonds Gezond Geboren (FGG) opgericht. Het fonds zet zich in om meer onderzoek op dit gebied mogelijk te maken, zodat meer kinderen gezond geboren kunnen worden. Je kunt het fonds steunen door donateur te worden (al vanaf Euro 10 per jaar). Kijk voor meer informatie ook op: https://fondsgezondgeboren.nl/