22 oktober 2018

Clara Feyoena Heem gaat challenge aan met Tena Identifi®

Zorgcentrum Clara Feyoena Heem, onderdeel van de Saxenburgh Groep, gaat samen met ZorgSpectrum de challenge 'Verpleeghuizen van de toekomst' van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan. Dit doen zij met de Identifi® slip van Tena.

VWS gaat via de challenge op zoek naar verpleeghuizen met een goed werkend voorbeeld van technologie die navolging verdient. Het doel van de challenge is met nieuwe technologie het werk van medewerkers aantrekkelijker maken en de kwaliteit en veiligheid van zorg vergroten. 

Sinds kort is het mogelijk om met behulp van de Tena Identifi®, gedurende 72 uur het continentie patroon van de cliënt te volgen. Aan de hand van metingen kan het plaspatroon in kaart gebracht worden. Er wordt daarbij gekeken of er verbeteringen doorgevoerd kunnen worden, die uiteindelijk kunnen zorgen voor een verbetering van de gehele continentiezorg. De Identifi geeft waardevolle informatie voor het bepalen van de juiste toiletroutine, productkeuze en verschoonfrequentie voor iedere bewoner. Onder andere het comfort kan daarmee voor de cliënten worden vergroot. Op afdelingen De Delle en De Baander van Clara Feyoena Heem gaan ze gaan de slag met de Tena Identifi®. Per afdeling werken er een aantal testpersonen (cliënten) mee aan de pilot.

Wanneer de Identifi succesvol blijkt is het de bedoeling om het concept organisatie breed uit te rollen. Op kort termijn wordt er door VWS een winnaar bekend gemaakt. Naast de Saxenburgh Groep doen nog zeven andere organisaties mee aan de challenge van VWS. Dit zijn onder andere ZorgSpectrum met de Slimme Sensor Matras, Mennistenerf met de Gezonde Natuurlijke leefomgeving en Tangenborgh met het Zorghorloge.

Kijk voor meer informatie op: www.rvo.nl/onderwerpen/innovatief-ondernemen/verpleeghuizen-van-de-toekomst

Bekijk onze aanmelding hier (video)