22 oktober 2018

Röpcke-Zweers Ziekenhuis organiseert modeshow voor en door vrouwen

Het Röpcke Zweers Ziekenhuis, onderdeel van de Saxenburgh Groep, organiseert op 31 oktober 2018 in samenwerking met After Care Boutique en BB Care Boutique een modeshow voor en door vrouwen. De modeshow staat in het teken van borstkanker. Naast de modeshow zal er een informatieplein zijn, met diverse informatie rondom de behandeling van borstkanker.

Oktober staat internationaal bekend als borstkankermaand. Een maand waarin we stil staan bij borstkanker. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Een heftig gegeven. Dit betekent dat er altijd wel iemand in uw nabije omgeving, of wellicht uzelf, geconfronteerd is/ bent met deze ziekte. Om borstkanker te behandelen zijn er diverse mogelijkheden. Veelal is wel een operatie noodzakelijk.

Een operatie doet iets met het lichaam, maar ook met het zelfbeeld. Nadien willen vrouwen zich weer vrouwelijk kunnen voelen, kleding kunnen dragen welke ze graag willen, zonder rekening te houden met de eerdere operatie aan de borst. Soms is passende lingerie of badkleding noodzakelijk, er zijn verschillende opties mét en zonder protheses mogelijk. Tijdens de modeshow worden onder andere verschillende lingerie, badkleding en hemdjes geshowd.

Iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft gehad met borstkanker is welkom vanaf 19:00 uur om de modeshow bij te wonen. De modeshow start om 19.30 uur. U kunt zich aanmelden via mammapoli@sxb.nl of via de mammapoli van het ziekenhuis, telefoonnummer: 0523-276339.