14 november 2018

Bezoek Minister Bruins tijdens Drentse Zorgtafel in De Veltstroom

In Gezondheidscentrum De Veltstroom in Coevorden is woensdag 13 november de zesde bijeenkomst van de Drentse Zorgtafel gehouden. Op uitnodiging van Commissaris van de Koning Jette Klijnsma schoof minister voor medische zorg en sport Bruno Bruins ook aan tafel.

De Drentse Zorgtafel is een overleg tussen de provincie, 13 Drentse gemeenten en diverse zorginstellingen en zet zich gezamenlijk in voor goede zorg voor de inwoners van de regio voor nu en in de toekomst. De zorgtafel werd dit keer gehouden in De Veltstroom in Coevorden. Refik Kaplan en Wouter van der Kam (Raad van Bestuur) vertegenwoordigen dinsdag de Saxenburgh Groep en waren samen met de Gemeente Coevorden gastheer.

Drentse Zorgtafel

In een aantal gebieden in Drenthe is de zorgvraag hoger dan in de rest van Nederland. Dit wordt vaak gecombineerd met armoede, laaggeletterdheid en schuldenproblematiek. Om hier iets aan te doen is ook inzet nodig op deze achterliggende problemen. Dit begint met een goede analyse en duiding. Het RIVM gaat, op verzoek van Bruins, Drenthe helpen met deze analyse. Preventie vraagt om een gecoördineerde aanpak en samenwerking. Daarom zet Drenthe in op een preventieakkoord en doet een beroep op de middelen die het ministerie van VWS ter beschikking stelt.

Wil je meer weten over de zorgtafel van 13 november? Bekijk het artikel van Gemeente Coevorden hier.