07 december 2018

’t Vlierhuis breit recordaantal mutsjes voor Nationaal Ouderenfonds

Wijksteunpunt ’t Vlierhuis in Ommen, onderdeel van de Saxenburgh Groep, heeft ook dit jaar weer meegedaan aan de Goedgemutste Breicampagne. Op donderdagochtend 6 december zijn de mutsjes in ’t Vlierhuis geteld. De vele enthousiaste breisters hebben een recordaantal van maar liefst 9.300 mutsjes gebreid. Dat komt neer op € 1.860,- voor het Nationaal Ouderenfonds.

De Goedgemutste Breicampagne spreekt aan in Ommen. Met het recordaantal van 9.300 mutsjes is het resultaat van 2017 (5.858 mutsjes) ruimschoots overtroffen. Renate Brunsman, coördinator van het wijksteunpunt kan het bijna niet geloven. “Hoe fantastisch is dit. Wat een inzet van zoveel mensen en wat een enthousiasme. Of het nu gaat om tien mutsjes of honderd mutsjes, we willen iedereen ontzettend bedanken. Het goede doel, het Nationaal Ouderenfonds is ermee gebaat. Maar dat niet alleen. Wij hopen dat de mensen het wijksteunpunt en elkaar ook buiten deze actie om weten te vinden, om samen leuke dingen te doen.” ’t Vlierhuis zal volgend jaar weer mee doen aan de Goedgemutste Breicampagne.

Nationaal Ouderenfonds
Deelnemers aan de Goedgemutste Breicampagne breien of haken kleine mutsjes, die passen op een smoothie of sapflesje van Innocent. Van elk verkocht flesje gaat 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds. Dit fonds organiseert activiteiten met als doel een eind te maken aan eenzaamheid onder ouderen.