28 december 2018

Ziekenhuiszorg Ommen op nieuwe bestemming

Het voormalige politiebureau in Ommen aan de Chevalleraustraat, hoek Carrouselplein, krijgt een nieuwe bestemming. Vanaf 2020 zullen de huisartsen van de Baron Bentinckstraat samen met FysioTotaal en Saxenburgh Groep vanuit deze nieuwe locatie zorg aan Ommenaren bieden. Komend voorjaar gaan de bouwactiviteiten starten.

Onlangs tekenden huisartsen en Saxenburgh Groep een overeenkomst om de zorg en daarmee de realisatie van de plannen gezamenlijk vorm te geven.

Bundeling van krachten
De huisartsenpraktijk van Andrea van Westreenen en Paul Habets zullen er gehuisvest worden samen met het laboratorium, röntgen en polikliniek van het Hardenbergse Ziekenhuis van Saxenburgh. Daarmee verbonden wordt de nieuwe behuizing voor de fysiotherapiepraktijk van FysioTotaal die nu gevestigd is bij ProfitGym.
Met straks ook de Buurtzorg in het complex gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. ”Ik zie er erg naar uit om als huisarts met fysiotherapeuten, specialisten en thuiszorg de samenwerking onder één dak vorm te gaan geven”, zegt de jonge huisarts van Westreenen enthousiast.

Alle zorg onder één dak
Wouter van de Kam, voorzitter Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep vindt deze nieuwe behuizing een belangrijke stap naar nog betere zorg in Ommen: “Het is ook aan ons om de zorg zoveel mogelijk lokaal te organiseren. Daarmee levert het ziekenhuis een extra bijdrage aan regionale hoogwaardige en samenhangende zorg.”

Dat onderschrijven Carla Mastenbroek en Bas Hulshof van FysioTotaal: “Het is voor ons een fantastische mogelijkheid om samen met huisartsen en specialisten fysiotherapie, revalidatie en (sport)blessure begeleiding voor jong tot oud aan te kunnen bieden en daarmee de zorg in Ommen naar een hoger plan te tillen”.

De locatie biedt nog enkele mogelijkheden voor inhuizing van andere zorgpartijen: “Zorgverleners die het totaalaanbod verrijken willen wij graag onderdak bieden.”

Paul Habets, sinds 1987 huisarts in Ommen, gaat met alle partijen deze mooie uitdaging ook nog graag aan: “Ik werk al meer dan dertig jaar met veel plezier in Ommen, maar ons huidige pand barst uit zijn voegen. Met deze stap brengen we alle zorg samen rond het Carrouselplein: dichtbij maakt nog vertrouwder, en zo hoort het!” Ook de overige Ommer huisartsen juichen de stap toe omdat voor hun patiënten de mogelijkheden voor diagnostiek en samenwerking ook letterlijk dichterbij komen.