11 januari 2019

Zorgspectrum en Saxenburgh doen mee voor hoofdprijs Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst

Via de challenge 'Verpleeghuizen van de toekomst' ging het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op zoek naar verpleeghuizen met een goed werkend voorbeeld van technologie die navolging verdient.

Zorgcentrum Clara Feyoena Heem, onderdeel van de Saxenburgh Groep, gaat samen met ZorgSpectrum de challenge 'Verpleeghuizen van de toekomst' van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan. Dit doen zij met de Identifi® slip van Tena.

Sinds de start met de Identifi slip (slim incontinentiemateriaal) zijn er al opzienbare resultaten bereikt. “Het heeft meer gedaan dan alleen het in kaart brengen van het ‘plaspatroon’. Bewoners worden nu ’s morgens comfortabel wakker en het heeft ertoe geleid dat wij geen katheter meer hoeven te gebruiken bij een bewoner.” Doel van de challenge is met nieuwe technologie het werk van medewerkers aantrekkelijker te maken en de kwaliteit en veiligheid van zorg te vergroten. Op 21 januari volgt de uitslag. Wij verwachten er veel van!

Bekijk hier ook de eerste aankondiging en het aanmeldingsfilmpje.