21 februari 2019

Informatieavond over orgaandonatie

Op 26 februari 2019 organiseert De Gereformeerde Kerk (PKN Bouwstraat, Ommen) een voorlichtingsavond met het thema: orgaandonatie. Donatiecoördinator en IC verpleegkundige Geja van Lutterveld zal namens de Saxenburgh voorlichting geven over het onderwerp.

Naast de toelichting van Geja, zal er onder andere een ervaringsverhaal te horen zijn van iemand (anoniem) van wie de partner door een hersenbloeding het leven verloor en organen voor transplantatie heeft afgestaan. Ook kunnen religieuze overwegingen een rol meespelen bij het wel of niet beschikbaar stellen van organen. Hierover zal ds. Hans Baart op deze avond een bijdrage verzorgen.

Orgaandonatie is een actueel maatschappelijk thema. De wetgeving hieromtrent staat op het punt gewijzigd te worden. De regel wordt: “u bent donor tenzij u hebt laten vastleggen dat u dat niet wilt”. Dat is op dit moment nog: “u bent alleen donor als u zich als donor heeft laten registreren”. Misschien heeft u al actie ondernomen en uw registratie in orde gemaakt, maar misschien ook niet. In beide gevallen zit u misschien nog met veel vragen, zoals:

Wanneer zijn mijn organen geschikt? Hebben de nabestaanden nog inspraak? Hoe gaan de doctoren ermee om? Wanneer ben ik precies overleden? Valt er nog iets te begraven? Kan ik organen uitsluiten? Etc.

Iedereen met interesse in het thema wordt hierbij van harte uitgenodigd.
Aanmelding voor deze avond is niet verplicht maar wordt wel zeer op prijs gesteld i.v.m. de reservering van de benodigde zaalruimte. Dit kan per e-mail naar orgaandonatie@pkn-ommen.nl

Locatie: grote zaal De Kern. Bij grote belangstelling wordt uitgeweken naar de kerkzaal.
Aanvangstijd 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur wordt u verwelkomd met een kop koffie.