01 maart 2019

Doe mee met IKPAS: 40 DAGEN GEEN ALCOHOL

Meer dan tachtig procent van de Nederlanders drinkt (wel eens) alcohol. Veel mensen drinken alcohol op meer dan de helft van de dagen in de week. Bij steeds meer gelegenheden lijkt het gewoon om alcohol te drinken: voor of tijdens het eten, voor het slapen gaan, na afloop van congressen, bij de vrijdagmiddagborrel of voor de buis tijdens voetbal. Het is een gewoonte geworden. Opvallend is dat naarmate de leeftijd stijgt het alcoholgebruik toe lijkt te nemen.

 

VOEL JE FITTER, SLANKER EN SLAAP BETER
'IKPAS: 40 DAGEN GEEN ALCOHOL'

 

Samen met alle huisartsen in het Vechtdal, werkgevers, onderwijs, zorgprofessionals en gemeenten Hardenberg en Ommen worden de mogelijkheden om minder alcohol te drinken onder de aandacht gebracht bij inwoners in de regio Vechtdal.

Waarom aandacht voor dit onderwerp? Vitaal Vechtdal wil mensen helpen bewust te worden van hun eigen gewoonten, na te denken over die keuzes en weer onafhankelijk te worden van bijvoorbeeld groepsdruk.

Doe ook mee en start je alcoholvrije maand op 6 maart! Samen staan we sterker! Aanmelden is mogelijk via onderstaande link. Of ga naar vitaalvechtdal.nl voor meer informatie.