Actueel

08 maart 2019

Hardenberg bruist: de Week van Zorg en Welzijn

Van 11 t/m 16 maart 2019 vindt de tweede editie van de Week van Zorg en Welzijn plaats. Vanwege het enorme succes in 2018 hebben de Hardenbergse zorg- en welzijnsinstellingen en het Alfa-college Hardenberg de handen opnieuw ineen geslagen om alle bezoekers te laten zien en ervaren hoe leuk en gevarieerd werken in zorg en welzijn is.

Maandag 11 maart om 11.00 uur zal wethouder Gitta Luiten de week officieel openen. Gedurende de week is er een pop-up winkel aan de Voorstraat 33-35 ingericht om te ervaren en te horen hoe het is om te werken in de zorg- en welzijnsbranche.  Het programma is interactief: er wordt niet alleen voorlichting gegeven, maar bezoekers kunnen ook activiteiten ondernemen en workshops volgen. Een kleine greep uit het programma: de nieuwste technologische zorgproducten worden gedemonstreerd, bezoekers kunnen meemaken hoe het is om een beperking te hebben en er wordt een ‘slechtziendenparcours’ gemaakt, zodat mensen de belevingswereld van blinden en slechtzienden kunnen ervaren. Ook kunnen bezoekers hun eigen gezonde smoothie fietsen, op de smoothiefiets. Tevens wordt er een elektrisch golfkarretje ingezet voor vervoer van inwoners in het centrumgebied. Slecht ter been maar toch een kijkje nemen in de pop-up winkel? Bel dan met 06-298 53 302.

De winkel is de gehele week open van 10.00 tot 16.00, iedere organisatie en onderwijs draagt bij aan het programma. Nieuw dit jaar is de Zorgmarkt op zaterdag 16 maart!

Altijd al willen werken in de zorg? Volg je hart, pak je kans!

Heb je altijd al interesse in werken in de zorgsector gehad, maar heb je (nog) niet de juiste papieren of zijn die verouderd? Dan nodigen wij u/je van harte uit om op zaterdag 16 maart. We organiseren met verschillende zorg organisaties uit de regio en het Alfa college een zorgmarkt. Met het toenemend aantal mensen dat gebruik maakt van de zorg, is er ook meer gekwalificeerd personeel nodig.  Ben jij een doener met een hart voor mensen?! Dan zien we je graag!

Deze week was niet mogelijk geweest zonder de goede samenwerking met alle zorg- en welzijnsinstellingen en de eigenaar van het pand Voorstraat 33-35 die dit pand ter beschikbaar heeft gesteld.

Meer weten over de open dag op 16 maart? Bekijk de volgende pagina: Week Zorg en Welzijn 2019