23 april 2019

Nationale Diabetes Challenge - Wandel je mee?

De Nationale Diabetes Challenge is een wandelevenement om mensen met diabetes te helpen bij het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid. Regelmatig bewegen helpt om bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen, waardoor je je beter, gezonder en zelfverzekerder voelt. Deze challenge is een initatief van de Bas van de Goor Foundation.

Nationale Diabetes Challenge – Hardenberg
De Challenge duurt 20 weken waarin wandelcoach Adri Deemter één keer per week in Hardenberg samen met mensen met diabetes en zorgverleners wandelt. In kleine stappen train je gezamenlijk tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 t/m 28 september 2019. In de laatste week vindt de finale plaats.De deelnemers van een vorige editie waren heel enthousiast. Een deelnemer: "Een hele leuke ervaring. Door de weken heen zijn we een hechte groep geworden. Het was ook leerzaam, want je hoort van anderen hoe zij met hun diabetes omgaan.”

Informatiebijeenkomst
Op donderdag 25 april is er een informatiebijeenkomst in het Atrium van de Schans (adres: Schans 9a, Hardenberg - Marslanden). Je hoort hier meer van wandelcoach Adri Deemter over de Challenge, het wandelen en praktische informatie. De wekelijkse wandelingen zijn op de donderdagavond om 19.00 uur en de start is op 16 mei a.s. Het startpunt wordt op 25 april bekend gemaakt.

Aanmelden
Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via info@vitaalvechtdal.nl
Er kunnen maximaal 25 mensen per wandelgroep mee doen. Vol=vol.

Vitaal Vechtdal organiseert de Hardenberg Challenge samen met de Saxenburgh Groep, De Haere, Fysio Totaal, Diëtisten Groep Nederland, Vechtdallopers, Diëtist van Asselt, huisartsen en de Bas van de Goor Foundation.