27 mei 2019

Digitale persoonlijke medische informatie, uw zorg!

Iedereen kan tegenwoordig online zijn of haar eigen medische gegevens bekijken. Informatie over uw gezondheid blijft privé, maar de dokter speelt natuurlijk wel een rol. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van zorg op afstand. Bijvoorbeeld metingen die je zelf thuis doet en digitaal naar de dokter stuurt. Ook kun je online de uitslagen van bijvoorbeeld bloedonderzoek zien, voordat je naar de dokter gaat. Of het overzicht van de medicijnen die je gebruikt controleren. Gewoon thuis, op de bank.

U kunt bepalen welke doktoren en andere professionals in de gezondheidszorg ook toegang hebben tot uw eigen medische gegevens. En wat ze dan wel of niet mogen zien.

In het tabletcafé van woensdag 5 juni van 10.00 – 12.00 uur besteedt Bibliotheek Hardenberg aandacht aan uw digitale persoonlijke medische informatie.
Roy Stokvis (Coördinator Informatisering van de Saxenburgh Groep) komt in het tabletcafé om aandacht te besteden aan Duppen* en het patiënten portaal MijnSaxenburgh.

Een belangrijk aspect van deze ochtend is hoe u naar deze ontwikkelingen kijkt: vindt u het handig en prettig of ziet u vooral schaduwkanten? We gaan graag in gesprek!

Uw huisarts, uw apotheek en uw zorgverzekeraar werken namelijk allemaal mee aan deze ontwikkelingen. Ook het ziekenhuis. Natuurlijk wordt er bij deze ontwikkelingen voortdurend gekeken hoe deze digitale ontwikkelingen de medische zorg kunnen aanvullen en versterken. Aanmelden voor het tabletcafé is mogelijk via info@bibliotheekhardenberg.nl of via telefoonnummer 0523-270 271.

*Duppen is een verzamelnaam voor digitale ontwikkelingen op het gebied van de medische zorg is. Dat staat voor Digitale Uitwisseling tussen Patiënt en Professional.