12 juni 2019

Unieke nascholing operatietechnieken Orthopedisch Centrum Saxenburgh

Het Orthopedisch Centrum van Saxenburgh, gevestigd in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, investeert al jaren in personeel, materialen en educatie. Om de kwaliteit van zorg verder te verbeteren en op de hoogte te blijven van de meest recente technieken volgt de vakgroep al geruime tijd nascholing.

Uniek is dat de vakgroep de scholing tijdelijk naar Hardenberg haalt. Op 12 en 13 juni 2019 staat er een mobiel ‘Skillslab’ op het  ziekenhuisterrein van Saxenburgh. Daar bekwamen de orthopedisch chirurgen en het orthopedisch personeel zich verder in kijkoperaties van schouder en knie. Het ‘Skillslab’ is een bus met verschillende werkkamers, waar nieuwe  technieken worden aangeleerd of  geoptimaliseerd. De orthopeden geven aan dat dit een unieke kans is om als orthopedisch team samen te werken en vaardigheden te verbeteren.

“Het is belangrijk dat we deze nascholing als OK-team samen kunnen doen, omdat je in de praktijk ook heel nauw samenwerkt en blindelings op elkaar moet kunnen vertrouwen”, aldus orthopedisch chirurg Hilbrand van de Belt.

Patiënten in de regio die schouder- of knieklachten hebben, profiteren bovenal van de nieuw opgedane vaardigheden. De tweedaagse educatieve cursus op eigen terrein past binnen de gestelde ambities die het Orthopedisch Centrum van Saxenburgh zich het laatste jaar ten doel heeft gesteld om een unieke positie te verwerven binnen de orthopedische zorg in de regio.