26 september 2019

Cardiologen trekken volle zaal bij eerste Saxenburgh Publiekscollege

Het eerste Saxenburgh Publiekscollege trok woensdagavond 25 september veel publiek. Het Lokaal Opleidingscentrum LOC+ in Hardenberg was afgeladen vol met ruim 200 belangstellenden. Uit de wijde regio kwamen zij luisteren naar de lezing ‘Hart voor preventie’, verzorgd door Saxenburgh cardiologen Marlon Olimulder en José Drost. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om zich te laten informeren over innovaties in de zorg die je verder kunnen helpen.

Wouter van der Kam, voorzitter van de Raad van Bestuur Saxenburgh sprak een woord van welkom bij dit eerste Saxenburgh Publiekcollege. Hij gaf aan dat dit de start is van een nieuwe Saxenburgh traditie, waarbij we de bevolking gaan informeren over nieuws vanuit verschillende medisch specialismen.

De cardiologen hebben de aanwezigen vooral bewustwording willen bijbrengen over de verschillende risicofactoren die een hartinfarct of andere vaataandoening kunnen veroorzaken en vooral ook, wat de mensen er zelf aan kunnen doen om dat te voorkómen. Zij namen het publiek op een laagdrempelige manier mee in de wereld van het hart. Met behulp van een quiz werd de kennis van de aanwezigen getest. Wist u bijvoorbeeld, dat het nuttigen van vette vis éénmaal per week de kans op overlijden door hart- en vaatziekten terugbrengt met 16%?

Zorg van Nu

In de pauze was het mogelijk om stands te bezoeken van de afdeling cardiologie Saxenburgh, de Hartstichting, Vitaal Vechtdal en het ‘Zorg van Nu’ team. Dit laatste is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. ‘Zorg van Nu’ wil mensen kennis bijbrengen over de vele zorgoplossingen met behulp van E-health, domotica en andere innovaties in de zorg.

Volgend Saxenburgh Publiekscollege

De datum voor het volgende Saxenburgh Publiekscollege is vastgesteld op 20 november, wederom in het LOC+ in Hardenberg. Dan zullen de kinderartsen van Saxenburgh een aansprekend onderwerp presenteren. Meer nieuws hierover volgt binnenkort.