05 oktober 2019

Saxenburgh Medisch Centrum aan warmte- koudenet gekoppeld

Koppeling in recordtempo volbracht, Röpcke-Zweers Ziekenhuis weer volledig in bedrijf

In de nacht van 4 op 5 oktober is het Saxenburgh Medisch Centrum zeer vlot aangekoppeld op het bestaande warmte- en koudenet van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Na een laatste check of de zorg in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis er klaar voor was, is op vrijdagavond 4 oktober en in de nacht van 5 oktober deze nauwkeurig voorbereide technische operatie in recordtijd afgerond.

Op 4 oktober om 17 uur is de reguliere warmte- en koudevoorziening van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis uitgezet om de aankoppeling van het Saxenburgh Medisch Centrum mogelijk te maken. Hiervoor moesten het OK-complex en verloskunde tijdelijk worden stilgelegd en draaide de SEH in Hardenberg met beperkte capaciteit door. Ambulancedienst IJselland heeft extra ambulances ingezet om te kunnen garanderen dat zwangere vrouwen in nood binnen de veilige termijn een ander ziekenhuis konden bereiken. Voor de patiënten die nog in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis waren opgenomen, zijn maatregelen getroffen om zowel hun veiligheid, kwaliteit van zorg en comfort te continueren.

Twee teams met lassers en de technische dienst van Saxenburgh hebben de hele nacht doorgewerkt en deze megaklus in recordtijd geklaard. Daardoor kon het Röpcke-Zweers Ziekenhuis zaterdag 5 oktober om 9 uur weer volledig in bedrijf gaan. Bestuursvoorzitter Wouter van der Kam: “Wij leveren goede kwaliteit van zorg. Daarvoor is óók een goede kwaliteit van ondersteunende diensten, zoals de technische dienst, nodig. Dat ook de technisch dienst deze kwaliteit heeft, blijkt onder andere uit deze knappe prestatie.”