24 oktober 2019

Kinderartsen verzorgen Saxenburgh Publiekscollege ‘Doe eens normaal’

Woensdag 20 november organiseert Saxenburgh het tweede Saxenburgh Publiekscollege. Kinderartsen Jaco van den Hoek en Germ Immink, werkzaam in deze zorgorganisatie, nemen de aanwezigen mee in de wereld van het ‘te drukke kind’. Het publiekscollege vindt plaats in het Lokaal Opleidingscentrum LOC+ in Hardenberg en begint om 19.30 uur.

Het eerste Saxenburgh Publiekscollege van de cardiologen trok in september een volle zaal. Nu is het de beurt aan de kinderartsen. Hun college ‘Doe eens normaal’ gaat over het gedrag van kinderen en jongeren in de leeftijd van vier tot ongeveer 24 jaar, dat de omgeving als te druk ervaart. “Denk aan het kind dat op school spontaan door de klas gaat lopen, of veel geluidjes maakt. Of aan het kind dat je elke dag opnieuw moet uitleggen dat hij moet tandenpoetsen”, licht kinderarts Jaco van den Hoek toe. “Het kind valt op, doordat het door zijn gedrag vaak in conflict raakt of verstorend is voor de omgeving. Door het gedrag te benoemen en uit te leggen hoe dat komt, kun je begrip kweken. Dat is vaak al een deel van de oplossing. Het is een soort bril voor het brein.” 

‘Bril voor het brein’

Hoe ziet deze ‘bril voor het brein’ eruit? Welke factoren zijn van invloed op het gedrag? Welke oplossingen zijn er? Dat en meer willen de kinderartsen graag delen met hun publiek, op een toegankelijke manier, in begrijpelijke taal. Het Saxenburgh Publiekscollege is voor alle belangstellenden en met name gericht op ouders en leerkrachten van basis- en voortgezet onderwijs.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.