13 november 2019

Minisymposium Wondzorg op 7 november in Santé

Saxenburgh heeft samen met Beter Thuis Wonen, Buurtzorg en Carinova de regio tijdens een minisymposium meegenomen in de ontwikkelingen rondom de organisatie van wondzorg. Deze verbinding van zorg (eerste en tweede lijn) leidt tot deskundigheidsbevordering van de verpleegkundigen en een snellere genezingstijd voor de cliënten.

De opening van het minisymposium: ‘Wondzorg, de kunst van het verbinden’ vond plaats door mw. I. Schouw en Guus Bruins. Hierna verzorgden heer A. Bril, dr. Raber, dr. Van Dalen en mw. Brans lezingen en verzorgende enkele firma’s verschillende workshops.
De opkomst van (huis)artsen, praktijkondersteuners, doktersassistenten, verpleegkundigen, wond-aandachtsvelders en andere zorgprofessionals was met ruim 110 belangstellenden zeer groot. Santé was bijna te klein voor dit evenement!

Tijdens het symposium  konden de aanwezigen op de informatiemarkt kennismaken met verschillende leveranciers van wondmaterialen (KCI, Urgomedical, Essity, Convatec, OZO, Vitaal Vechtdal, FlennPharma, Hoogland Medical en Nutricia), alle hulpmiddelen die gebruikt worden bij wondzorg.
Het minisymposium leverde inzicht in nieuwe ontwikkelingen en producten op en kennis over de achtergrond van de diverse wondproducten. Zeker een aanrader voor volgend jaar.

Klik hier voor de flyer met beschrijving van het proces: Cliënt met een wond

Namens de organisatie van het minisymposium,
Fons Gosewisch