23 januari 2020

E-healthmarkt Saxenburgh 29 januari 2020

Tijdens de Nationale E-Healthweek organiseert Saxenburgh op woensdag 29 januari 2020 een e-healthmarkt in het Röpcke- Zweers ziekenhuis in Hardenberg. Van 11.00 tot 16.00 uur kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers zich in en rondom de centrale hal van het ziekenhuis laten informeren over verschillende (digitale) zorgtoepassingen die nu, en mogelijk in de toekomst, ingezet worden. Het is daarnaast mogelijk om een virtuele rondleiding te krijgen door het nieuwe medisch centrum.

Binnen de ziekenhuiszorg van Saxenburgh maar ook binnen de verschillende ouderenzorglocaties en revalidatie worden al verschillende e-health toepassingen ingezet. Denk aan de Beterdichtbij app, beeldbellen met zorgverleners, online recepten vernieuwen, inloggen in het eigen patiëntendossier MijnSaxenburgh en realtime uitslagen inzien. Vanuit de ouderenzorg worden verschillende hulpmiddelen gepresenteerd, zoals Tessa Robot, de Braintrainer, Tovertafel, Wonderfoon en de slimme Incontinentie Slip.

Op de markt zijn daarnaast verschillende externe partijen aanwezig die zich presenteren aan het publiek en waar vragen gesteld kunnen worden. Een kleine greep van de aanwezige partijen:

BeterDichtbij App
ChipSoft
VitalHealth
Baalderborg:  Lab Over Technologie - Slaap
Alfa College - Videobooth
Pilot Werkplezier App: Trivento 
Telehealth: Telemonitoring
LogisP - werkwijze aanmeldzuilen nieuwe ziekenhuis

Naast de eigen markt van Saxenburgh zijn er tijden de E-healthweek Vechtdal verschillende activiteiten in de regio, bekijk het programma hier

Na het succes van de vorige edities organiseren steeds meer zorgorganisaties in Nederland activiteiten waarbij patiënten zelf kunnen ervaren wat digitale ondersteuning in de zorg kan betekenen. Mensen krijgen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. 
ehealthweek.net

Benieuwd naar de aftermovie van vorige jaar? Bekijk hem hier: Aftermovie E-healthmarkt 2019