28 mei 2020

Wie helpt de kinderartsen met uitbreiding van de speelomgeving voor kinderen?

De kinderpoli ligt buiten het ziekenhuis, tussen bomen en grasveld, met een speelgelegenheid voor kinderen. Kinderartsen Marieke Tromp, Karin Zwager, Ginny Nolles, Jaco van den Hoek en Germ Immink werken er met hart en ziel voor de gezondheid van kinderen. Maar ze hebben uw hulp nodig.

Germ Immink legt het uit: “We hebben hier speeltoestellen en toveren zelf het grasveldje om in een voetbalveldje. We zien hoe ontspannend het is voor kinderen om buiten te spelen. Angst en spanning voor het bezoek aan de dokter valt weg. Daarnaast het is zo dat als een kind op natuurlijke wijze beweegt, je beter ziet met welke fysieke of bewegingsproblemen het kind kampt. Daarnaast zie je ook waar het kind de focus op legt en leer je spelenderwijs meer over het kind. Dat zien wij als kinderarts maar de ouders zien dat ook.

Dus willen wij graag het speelgebied voor kinderen uitbreiden, bijvoorbeeld met een spel met houten dierfiguren in de bomen op het grasveld hier. Maar we zijn niet handig en willen graag hulp. Wie wil ons helpen met leuke ideeën voor een speelomgeving en de praktische uitvoering daarvan? U kunt mailen naar seckg@sxb.nl