25 juni 2020

Saxenburgh betrekt nieuwe locatie dagbesteding in Bergentheim

Saxenburgh Dagbesteding De Posthoorn gaat per 1 juli verhuizen naar een andere locatie, in het centrum van Bergentheim. De nieuwe locatie is gelegen naast de bibliotheek en in de directe nabijheid van het buurthuis ‘Veur Mekaar’. Vanaf 7 juli zullen de eerste cliënten het nieuwe onderkomen inwijden.

Saxenburgh is blij met de nieuwe locatie voor Dagbesteding De Posthoorn in Bergentheim. De centrale ligging in het dorp en het multifunctionele gebruik van de gebouwen rondom biedt mogelijkheid voor laagdrempelig contact met wijkbewoners, samen naar de winkel gaan of deel te nemen aan activiteiten in het dorp. “Wij zien ook veel mogelijkheden om gebruik te maken van de ruimte buiten het gebouw. Hierdoor kunnen wij de dagbesteding verder ontwikkelen en nog beter inspelen op de verschillende behoeften. Wat blijft is het accent op gezelligheid en actief blijven,” aldus manager Jorinde van Faassen. Zij is namens Saxenburgh verantwoordelijk voor deze dagbesteding.

Bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals (kaart-)spel, knutselen, wandelen, of genieten van muziek. Om gebruik te kunnen maken van de dagbesteding is een indicatie nodig. Dit loopt onder andere via het Samen Doen team van de gemeente, gevestigd in het buurthuis.

Vanaf 7 juli zijn de cliënten welkom op de nieuwe locatie. Deze zal ingericht worden volgens de 1,5 meter afstand regels die gelden in verband met corona. Het aantal bezoekers is om die reden nu nog beperkt, maar zal zodra dit weer mogelijk is, worden uitgebreid.

Na de zomer volgt een officiële ingebruikname, op welke wijze is afhankelijk van de omstandigheden.