09 juli 2020

Bewoners ouderenzorg Saxenburgh in nieuwe rolstoelbussen naar uitstapjes

Bewoners van de ouderenzorg van Saxenburgh maken vanaf 9 juli in spiksplinternieuwe rolstoelbussen leuke uitstapjes. Bestuursvoorzitter Wouter van der Kam nam op donderdag 9 juli de nieuwe rolstoelbussen in ontvangst van Auto Combi Hardenberg.

“Hier staat een gelukkig mens. We zijn dolgelukkig met deze nieuwe rolstoelbussen. Ze zijn ruimer waardoor verschillende soorten en maten rolstoelen makkelijk, snel en veilig kunnen worden bevestigd. De bussen bieden onze bewoners meer comfort, de reis naar een uitstapje is dus ook prettiger. Bewoners zien er erg naar uit om op stap te gaan. Het verplicht binnen moeten blijven en afgesneden zijn van fysiek contact met familie en andere dierbaren vanwege coronamaatregelen hakte er bij hen behoorlijk in. Daarom zijn we zo blij dat we hen weer mee kunnen nemen voor een dagtochtje naar de dierentuin, orchideeënhoeve, een rondrit door onze prachtige omgeving of een bootreis. En we gebruiken de rolstoelbussen ook voor bewonersvakanties”, legt Van der Kam enthousiast uit.
Met dank aan de Stichting Vrienden van de Saxenburgh Groep, de Stichting Kalsbeek en een groot aantal regionale en landelijke fondsen is het gelukt om de financiële middelen bij elkaar te krijgen voor de aanschaf van de drie prachtige rolstoelbussen.