03 september 2020

Mogelijkheden voor cardiologiepatiënten in het Saxenburgh Medisch Centrum

Op zeer kort termijn (17 -19 september) verhuizen de Cardiologen naar het Saxenburgh Medisch Centrum. De cardiologen vertellen graag wat de mogelijkheden daar zijn.

“We zien veel mensen met pijn op de borst, hartkloppingen of benauwdheid. Dan is het belangrijk om te kunnen vaststellen of iemand een hartafwijking heeft. Met de komst van een nieuwe MRI, CT en Hartkatherisatiekamer (HCK) kunnen we nu optimaal alle beeldvormende diagnostiek zelf doen maar ook het grootste deel van de behandelingen” vertelt cardioloog Marlon Olimulder met gepaste trots.

“Deze nieuwe HCK bijvoorbeeld geeft ons betere beelden met minder stralingsbelasting voor patiënt en medewerkers. Al deze onderzoeken kunnen we vlot doen mede dankzij onze collega’s van het Diagnostisch Centrum. Die zijn altijd bereid iets te regelen en een tandje bij te zetten, voor ons en onze patiënten. Met de Open MRI erbij hebben we meer scanplaatsen, dus kortere wachttijden en kunnen we ook patiënten met claustrofobie en ernstig overgewicht deze vorm van diagnostiek bieden; uniek in Nederland!
Ook willen we graag voorkomen dat mensen hart- en vaatziekten ontwikkelen. In deze regio zijn er relatief veel mensen met een verhoogd risico op deze aandoeningen en één van onze belangrijkste doelen is dan ook om ons verder te richten op screening en voorlichting omtrent hart-en vaatziekten. Ook in ons vak blijft voorkomen altijd beter dan genezen” aldus cardioloog Bas van Bemmel.
Saxenburgh heeft 6 cardiologen:
 
vlnr. onderaan de trap dr. Laura van Vark, Marlon Olimulder, Hugo Beyerbacht, Bas van Bemmel, José Drost en bovenaan de trap Paul van Osch.